Palæo Mad For Børn

Skrevet d. 12. May 2022
Billede: Pixabay, congerdesign

Palæo mad er faktisk ikke svært at gå igang med som familie, hvis man gerne vil have, at ens børn bliver en del af kosten.

Meningen med palæo er, at man kun spiser de ting, man kan finde i naturen. Dette indebærer blandt andet kød, fisk, æg, nødder, bær m.fl. 

Skal du dog have deciderede opskrifter, så er der nogle ting, der kommer til at snige sig ind, som du ikke altid vil kunne finde udenfor. Disse varer er eksempelvis forskellige olier eller krydderurter.

En typisk menu for en dag, kan for eksempel se således ud:

Morgenmad: Omelet med spinat, tomat, peberfrugt. 

Er der nu nogle af ovenstående grøntsager dine børn ikke er så vilde med, så tag dem naturligvis ud og erstat dem med nogle andre og ellers kan en omelet sagtens spises uden noget til som sådan.

Frokost: Bagt fisk (måske laks) med stegt broccoli, gulerødder og svampe.

Aftensmad: Kyllinge- eller hakkebøf med krydderurter og kålsalat.

Husk dog på, at hvis I vælger som familie at skære nogle fødevaregrupper fra, kan det være nødvendigt med kosttilskud i form af vitaminer eller lignende. Især hvis børnene stadigvæk er i voksealderen, kan de især komme til at mangle calcium, hvis de ikke får mælkeprodukter overhovedet.

Tak for støtten. Tak til Perlen Odense for deres økonomiske bidrag til sidens tekst. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis købe Sif Jakobs øreringe. Uden støtten fra Perlen Odense kunne sidens tekst ikke lade sig gøre.