Palæo Vs LCHF - Hvad Er Forskellen?

Skrevet d. 28. July 2020
Billede: canva.com

Mange er lidt forvirret når det gælder de forskellige livsstile personer lever efter når det gælder kosten.

Både palæo samt LCHF/Keto er meget populære i tiden, men mange forveksler ofte disse forskellige livsstile, og det er der god grund til.

De er nemlig meget tæt på hinanden i forhold til det man spiser på kuren, men der er alligevel nogle forskelle mellem de to.

LCHF står for “low carb, high fat” og kaldes i dagligtale også for “keto”.

På denne kur er man meget opmærksom på at fuldstændig fjerne sit indtag af kulhydrater i alle former.

Man spiser en stor mængde kød og mejeriprodukter som indeholder store mængder fedt, med det formål at få ens krop til at opnå en tilstand som hedder “ketose”.

Når man opnår dette vil ens krop være i stand til at forbrænde store mængder fedt lynhurtigt, samt opbygge muskler mere effektivt.

Palæo, også kaldet stenalderkost, er lidt derhenad, men er knapt så striks som keto kuren.

På palæo er der fokus på naturlige råvarer, men man må stadig gerne få kulhydrater, dog kun de naturlige og sunde slags.

En anden forskel er at på keto spiser man ofte kød med utrolig store fedtprocenter, dog i mindre udskæringer.

Derimod spiser man på palæo ofte store stykker kød, men i mere magre udskæringer.

Keto spiser en masse mættet fedt i form af smør, fløde og fedt fra kød, hvorimod palæo for det meste holder sig fra disse former for fedt.

Vi håber dette indlæg gav et mere klart svar på forskellen mellem de to populære livsstile, så du nemmer kan finde den der passer bedst til dig.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Se deres enorme udvalg af fede gadgets, effektive kabler og smarte løsninger som en WiFi booster til at styrke dit netværkssignal.