Paleo Eller Palæo?

Skrevet d. 15. October 2020
Billede: Vanessa Ray

Hvis du har hørt de to relativt nye begreber Paleo og Palæo. Du ved måske hvad begreberne betyder, men er du nu også helt og aldeles med på, om der egentlig er forskel på de to begreber, og hvis ja, hvad forskellen i så fald er. Det er netop det, vi vil afdække i denne artikel.

Paleo eller Palæo? Der er faktisk ikke nogen forskel på de to termer, Paleo og Palæo. Det er blot to forskellige måder at stave til den samme diæt på. Den eneste forskel der er, er faktisk bare måden man staver til det. Begge dele handler om den elementære stenalderkost. 

Det virker måske lidt fjollet at skrive en artikel, der skal beskrive forskellen mellem to ting, der på ingen måde er forskel på, men nu har vi i hvert fald helt styr på, at det er det samme. 

I paleo, eller palæo, vil man følge en diæt, der blandt andet udelukker ting som mælkeprodukter, korn, blægfrugter, sukker og en lang række forarbejdede fødevarer. Al stivelse er som udgangspunkt bandlyse i diæten, hvilket for mange er en udfordring. 

Dog har det senere vist sig, at man i stenalderen rent faktisk spise stivelse og kulhydrater, blandt andet i form af rødder, frø og strandbede.

Tak til Classic Room, der har støttet artiklen økonomisk. Hos Classic Room finder du et flot udvalg af plakater fra Brainchild.