Paleo Muffins Opskrift

Skrevet d. 19. March 2020
Billede: Canva.com

Traditionelt set er en muffin en kage, som er bagt kage med hvedemel, som de fleste ikke mener hører hjemme som en del af stenalderkosten. Men men men, det forhindrer os ikke i at vise opskrifter til, hvordan man kan lave lækre, sunde paleo muffins som de ‘måske’ gjorde i stenalderen.

Det kræver ikke det store arbejde at lave sine egne muffins. Det behøver ej at være dyrt, og de kan hjælpe dig med at stille din søde tand tilfreds, når du først starter på stenalderkosten. Det er nemlig en af de største faldgruber til, hvorfor folk stopper med kosten, fordi der er for mange fristelser. Her kan muffins altså være utrolig lækre at supplere sin daglige råkost med, og vi tillader at tilføje noget mørk chokilade og nogle lækre bær.

Ingredienser

  • 350 g kerner/frø (Køb eventuelt en blandede pose med stenalderfrø såsom græskar,solsikke,sesam eller hørfrø)
  • 100 g mørk chokolade
  • Tilføj gerne tørrede bær
  • 3 stk æg
  • Cirka 1 dl vand

Sådan gør du

Alle ingredienser blandes sammen i en skål, og fordeles i cirka 10 muffinforme. Herefter bages de i 20 minutter ved 200° varme i almindelig ovn eller ved 180° i varmluftovn.

Ja, det er super nemt at lave sine egne muffins, og der er mange måder, hvorpå man kan eksperimentere med dem. De er lækre som både snacks, og de er nemme at have med på farten.

Man kan også lave nogle lækre morgenmadsmuffins med ekstra meget æg og bacon og drysse med grønt, som ses på billedet.

Mangler du inspiration til, hvilke råvarer du kan spise, når du er i gang med at dyrke stenalderkost? Så se vores lange liste over paleo mad her: Stenalderkost Mad Liste: Find masser af inspiration

Tak for støtten

Afslutningsvis vil vi gerne lige sende et tak til Formula Swiss, der via støtte har gjort skabelsen af denne artikel til en virkelig. Formula Swiss producerer økologiske CBD produkter i høj kvalitet. Er du mere interesseret i dette, kan du finde lovlige og naturlige produkter, der indeholde cannabis olie ved at klikke på linket.