Hvad Er Palæo? » Det Kaldes Også For Paleo Og Stenalderkost

Skrevet d. 20. July 2020
Billede: Canva.com

På Stenaldermad.dk kan du læse alt om palæo samt du kan finde inspiration til lækre opskrifter. Det har i de seneste mange år været populært at spise stenalderkost, og det er der en rigtig god grund til. Læs mere om, hvad det er her.

Hvad er palæo? Vi uddyber

Palæo kaldes også for paleo, og det er rettere sagt det samme som stenalderkost. Det bygger nemlig på det princip, at mad ikke skal unødvendigt forarbejdes, da dette ofte medfører en masse usunde eller unaturlige tilsætningsstoffer til maden.

Palæo består derfor af en god blanding af frugt, grønt, kød, fisk og nødder. Det meste palæomad kan du også under den marketing kategori af mad, som kaldes for superfood.

Palæo blev først populært i Danmark som en diæt, hvor folk skulle tabe sig. Da det i manges tilfælde kan forbedre deres sundhed gevaldigt, har palæo udviklet sig til at være en moderne livsstil, hvor man ikke propper sig med usunde og forarbejdet fødevarer.

Du behøver altså ikke at leve som en stenaldermand- og kvinde for at udnytte de sundhedsfordele, som de havde dengang. Du kan nøjes med at spise ligesom dem, og så lave lækkert mad i et højst sandsynligt bedre køkken.

Palæo opskifter

I begyndelsen kan det være lidt svært at finde på inspiration til, hvordan man skal gøre palæo spændende og varieret. Det er der heldigvis råd for. Vi har en masse lækre palæo opskrifter på vores hjemmeside, og du vil kunne finde endnu flere i fremtiden.

Find nogle af vores mest populære opskrifter på følgende liste og følg linket:

Ja, der er mange muligheder for at lave lækkert palæo mad i det danske køkken. Find løbende alle vore palæo opskrifter på følgende link: Opskrifter